Foto: SVT

SD och KD emot regionstyrelsens förslag

Publicerad

Efter beskedet att intensivplatserna på Oskarshamns sjukhus kan komma att halveras från fyra till två riktar nu Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna i Oskarshamn stark kritik mot förslaget.

Sverigedemokraterna skriver i ett telegram:

”Patientsäkerhet och liv hotas genom att ambulanstransporter blir betydligt förlängda, rekryteringen till Oskarshamns sjukhus riskerar att försvåras ytterligare”.

– Jag betraktar det som ett misslyckande och att det skapar stor oro bland personalen men framför allt bland de som bor, arbetar och driver företag i mellanlänet, säger Sverigedemokraternas regionråd Martin Kirchberg.

För kort med tid

Kristdemokraterna i Oskarshamn tycker att det är för kort med tid för oppositionen att analysera förslaget.

– Rent demokratiskt är det uppseendeväckande med vilken hastighet de politiska besluten ska tas. Idag den 9 januari blir utredningen offentlig och vi får del av den som opposition och redan den 31 januari ska regionfullmäktige ta slutligt beslut, säger Kristdemokraternas Chatrine Pålsson Ahlgren.

– Vi kommer att analysera den utredning som nu blev offentlig idag. Spontant ser vi att det finns behov av fördjupning av flera områden för att säkerställa en likvärdig sjukvård för befolkningen i mellanlänet, säger Kristdemokraternas Rebecka Englund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer