Foto: TT

Politiker misstänkt för nytt inbrott

Uppdaterad
Publicerad

En politiker, vald på ett SD-mandat, åtalas misstänkt för inbrott i en kommun i Kalmar län. Så sent som i våras dömdes han för att ha stulit järngrindar på en privat fastighet.

Enligt stämningsansökan var det i augusti i år som den 50-årige politikern gjorde inbrott i en villa tillsammans med en annan man.

De ska bland annat ha stulit elektronik, sprit och smycken. Av stämningsansökan framgår att värdet på det stulna uppgår till närmare 30 000 kronor.

Mannen har varken erkänt eller förnekat brott. Brottet rubriceras som grovt eftersom han trängt sig in i en privat bostad.

Politikern kvar sin plats i fullmäktige i den aktuella kommunen och sitter på ett av Sverigedemokraternas mandat, men är inte närvarande på några möten.

Han hade tidigare särskilda uppdrag i olika nämnder, men som han har avsagt sig.

– Det här är ingenting som vi känner till, kommenterar SD:s två ledande politiker i den aktuella kommunen.

– Han har inte betalat medlemsavgiften och vi ser honom inte som medlem i partiet. Vi kan inte göra så mycket mer än att hoppas på att han själv säger upp sin plats i fullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.