Foto: SVT/Ellen Malgerud

Politikern trotsade coronalarmet – kritiseras nu på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Carl Malgerud, hans fru och en buss semesterfirare kommit hem efter en veckas skidsemester i norra Italien. Efter starka reaktioner från bygden väljer han nu att sätta sig i frivillig karantän, för att vara säker på att han inte smittats av corona-viruset.

För en dryg vecka sedan åkte Carl Malgerud, moderat oppositionsråd i Borgholms kommun, tillsammans med sin fru på en bussresa till de italienska Alperna för en veckas skidsemester. Sedan bussens avfärd förra helgen har parets – och resebolagets – beslut att fullfölja resan väckt starka reaktioner, bland annat på sociala medier.

– Folk har blivit upprörda och rädda för att vi ska ta med corona-viruset till Öland. Det är bland annat därför som jag har valt att jobba hemifrån de kommande veckorna, berättar han.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

För sin egen del är han inte särskilt orolig för att ha blivit smittad av viruset. Delvis för att området de besökt inte ligger i någon av de områden i norra Italien som klassats som riskområde, delvis för att de följt rekommendationer om noggrann handhygien och om att hålla avståndet till andra människor.

Semestersällskapet märkte däremot av en ökad medvetenhet om corona-virusets spridning, även i backen.

– Vi såg några som åkte skidor med munskydd, då hajade man till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet