Foto: TT

Sex månaders fängelse för brottsturné

Uppdaterad
Publicerad

En 38-årig man från Västervik döms till sex månaders fängelse för bland annat misshandel, stöld och olaga hot.

Det var i maj i år som mannen under några dagar gjorde sig skyldig till både misshandel, tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri och olaga hot, häleri och stöld. Bland annat slog han en kvinna som han haft en affär med med ett knytnävsslag över näsan. Han stal också en cykel och några flak öl ur ett garage. När ägaren till cykeln och ölflaken följde efter mannen hotades han med en hammare. I samma veva försvann öl och flera kilo oxfilé från en restaurang i Västervik som mannen anses ha kommit över genom häleri.

Mannen döms också för att ha vandaliserat bilar och för att han i samband med det viftade med en kniv framför bilarnas ägare. Dessa händelser inträffade i september 2016.

Mannen friades däremot från åtalet om övergrepp i rättssak. Tingsrätten anser det inte bevisat att han hotade kvinnan som han misshandlat dagen innan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.