Tre Vipers-spelare med i VM-truppen – två debutanter

Uppdaterad
Publicerad

De småländska innebandyklubbarna från Växjö, Kalmarsund har med hela fem spelare i VM-truppen som presenterades på torsdagen. Allra bäst är Växjö med tre spelare, följt av Kalmarsund med två. Tre av de fem spelarna är dessutom VM-debutanter.

Från Växjö Vipers är Markus Jonsson, Ludvig Persson och Niklas Ramirez med. Från Kalmarsund är det Kevin Haglund och Kim Nilsson. Kim Nilsson, som flera gånger utsetts till världens bästa spelare, är förstås den mest rutinerade, medan Kevin Haglund, Ludvig Persson och Niklas Ramirez är VM-debutanter.

Så här säger förbundskaptenen Thomas Brottman om debutanterna:

Ludwig Persson, Växjö IBK

– Ludwig är en väldigt karismatisk ledartyp som går hem i alla konstellationer och grupper i laget. Han har mycket pondus i allt han gör. I och med hans fina spelförståelse går det att utnyttja honom på flera olika positioner.

Niklas Ramirez, Växjö IBK

– Niklas är ett power house med en enorm fysik. Han är viktig i sitt spel när vi jobbar med hög press och har ett spelsinne som sätter medspelare i bra lägen. När han vänder bort sin motståndare långt ner på sin egen planhalva resulterar det nästan garanterat i en farlig målchans för hans lag.

Kevin Haglund, FBC Kalmarsund

– Det är en spelare med en otrolig energi som är oöm i sitt spel. Han vill alltid gå rakt mot mål i alla lägen och ser möjligheter i allt. En väldigt rolig spelare att titta på. Med sin längd, teknik och spelförståelse är det svårt att läsa av honom och det gör honom väldigt mångsidig.

VM spelas i Helsingfors 3-11 december. I gruppen ställs Sverige mot Lettland, Finland och Danmark innan slutspelet drar igång.

SVT pratade med Kim Nilsson i januari efter att han prisats som världens bästa spelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.