Två singelolyckor på Öland på kort tid

Publicerad

Två singelolyckor inträffade under onsdagseftermiddagen och kvällen på väg 136 på södra Öland. Ingen ska ha skadats i någon av avåkningarna.

Första olyckan inträffade mellan Vickleby och Resmo, söder om Skogsby och larmades in till SOS vid 16.45 på onsdagen. Två personer satt i en bil som av oklar anledning körde av vägen, och ut i terrängen på alvaret. På vägen ut ska man ha kört ner ett antal stolpar till en kohage.

Båda personer var utanför bilen när räddningstjänst och ambulans kom till platsen. Enligt trygghets- och larmcentralen var de chockade efter olyckan, men inte allvarligt skadade. En av personerna fick föras till sjukhus för observation.

Ny olycka nära den första

Vid 19.30-tiden inträffade en ny singelolycka, bara ett par kilometer norr om den första i höjd med Karlevi. Även här var det en personbil som av okänd anledning körde ner i diket. Avåkningen ska ha skett i relativt låg hastighet och föraren ska ha klarat sig oskadd.

Oklara orsaker till avåkningar

Båda olyckorna inträffade i södergående riktning. Varken polisen eller räddningstjänsten har information om orsakerna till avåkningarna eller om vägförhållandena på vägsträckan.

Vid båda olyckor rådde begränsad framkomlighet under knappt en timmes tid, i samband med bärgning av bilarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer