Sjöpolisen om försvunna 17-åringen: Stor sannolikhet att hitta en kropp

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har redan genomfört dykningar i Lagan i sökandet efter den försvunna 17-åringen. Nu är sjöpolisen på plats för att göra nya försök, med mer sofistikerad utrustning.

– Om botten är bra är sannolikheten ganska stor att hitta en eventuell kropp, säger dykledaren Marko Granat.

Det har snart gått två månader sedan den 17-årige pojken försvann spårlöst efter en fest i replösaområdet i Ljungby. Polisens huvudspår är idag att 17-åringen har varit med om en olycka, och spåren pekar mot ett område i Lagan där hundar har markerat flera gånger.

Nu är sjöpolisen från Stockholm på platsen för att kartlägga botten med ett sonar (en typ av avancerat ekolod). En sträcka på 800 meter söks av, och dykare ska sedan kolla av djupfåror och annat som sonaren inte kan registrera.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Goda chanser

Om det ligger en kropp i vattnet är chanserna goda att den hittas enligt dykledaren Marko Granat.

– Jag vet inte exakt hur de gjort innan, men jag tror att de kört med ett ekolod för fiske, och det är inställt på en annan frekvens än när man söker efter kroppar, säger Marko Granat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet