Smittskyddsläkaren Christian Romin Blomkvist, Christian Granberg, verksamhetschef på infektionskliniken, och regiondirektören Martin Myrskog höll presskonferens på onsdagen. Foto: SVT

Sju nya fall av corona i Kronoberg

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare sju personer i länet har testats positivt för det nya coronaviruset covid-19 det meddelade Regionen under onsdagen. Med anledning av höll regionen en presskonferens.

Samtliga personerna provtogs i måndags och har enligt regionen rest i antingen norra Italien eller i Tyrolen i Österrike. Ingen av personerna har i nuläget behov av sjukhusvård.

– Några enstaka har varit på samma resa, men de flesta var på olika resor. Ingen har blivit smittad i länet, säger Christian Romin Blomkvist, smittskyddsläkare på presskonferensen.

– Ingen är svårt sjuk eller behöver sjukhusvård, utan alla är isolerade i hemmet

Isolerade i hemmet

Dagarna från provtagningen till svaret har de smittade fått förhållningsregler, att undvika onödiga sociala kontakter och hålla sig isolerade i sina hem.

Smittspårningsarbete pågår nu enligt rutiner. Tio till 20 nya personer provtas varje dag i nuläget.

– Det provtas individer hela tiden. Det kan komma nya fall, det kan vi inte utesluta, säger Christian Romin Blomqvist.

– Om det behövs har vi möjlighet att gå upp i kapacitet, säger Christian Granberg, verksamhetschef på infektionskliniken.

Första fallet av corona konstaterades under tisdagen. Sammanlagt har alltså åtta fall av corona nu bekräftats i Kronoberg. Inom kort kommer Region Kronoberg ha igång ett eget coronalabb vilket kommer ge snabbare provsvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet