21 nya poliser till Kalmar och Kronoberg

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen fick både Kalmar och Kronoberg ett sammanlagt tillskott av 21 poliser som seden en tid tillbaka funnits på plats som aspiranter från Linnéuniversitetet.

Av de 21 nya poliserna kommer sju att anställas i polisområde Växjö och Alvesta. Samtliga har utbildats på polisutbildningen på Linnéuniversitetet. Fem kommer att anställas i lokalpolisområde Kalmar där Öland ingår.

– Det är ett välkommet tillskott. De har varit här som aspiranter och vi känner dem sedan en tid tillbaka, säger Linus Vandrevik lokalpolisområdeschef i Kalmar till SVT Nyheter Småland.

Digital ceremoni

Vanligtvis brukar de nya poliserna hälsas välkomna med en ceremoni på polisutbildningen. Men på grund av pandemin blev det istället en digital välkomstceremoni.

– Fler poliser ute på våra gator och torg är en av de viktigaste frågorna för mig och avgörande för att vi ska få bukt med den ökande kriminaliteten, säger Anna Tenje (M) kommunalråd i Växjö, i ett pressmeddelande.

– Det är väldigt bra att vi får nya poliser i vårt närområde och de är varmt välkomna. Polisiär närvaro ökar både den upplevda och faktiska tryggheten för våra kommuninvånare, säger kommunalrådet Per Ribake (S) i Alvesta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer