Foto: Bertil Ericson/TT

Skogsbrand utanför Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i Västervik arbetade under natten mot måndagen med att släcka en skogsbrand utanför Västervik. Enligt räddningstjänsten var det dock aldrig någon fara för människor eller byggnader.

Larmet om branden kom vid 18:30- tiden på söndagskvällen. Det brann då i ett område en halv kilometer in i skogen utanför Västervik.

Under natten har styrkor från Västervik, Ankarsrum och Gamleby arbetat med att släcka branden och på måndagsmorgonen återstod endast eftersläckningsarbete.

– Det brann vid sjön Hjorten. Det är väldigt torrt i markerna just nu, säger Thomas Öberg vid räddningstjänsten i Västervik.

Området som brunnit är ungefär 200 meter gånger 100 meter, enligt räddningstjänsten.

Vad som startat branden är oklart men ingen människa har kommit till skada och det har aldrig funnits någon risk för att branden skulle sprida sig till byggnader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.