Foto: Mikael Fritzon / TT

Skogsbrand sydväst om Hultsfred

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen inkom det två larm om bränder i Hultsfreds kommun. Den första branden upptäcktes av brandflyget och omringades av räddningstjänsten under kvällen. Det andra larmet kom från någon som sett en rökpelare men varken brandflyg eller räddningstjänst har lyckats lokalisera branden.

– Branden i Äntsebo är på en yta på 150 gånger 70 meter så den kommer vi att fortsätta med i morgon, säger Andreas Enberg från räddningstjänsten i Hultsfred.

Under natten kommer tre brandmän att stanna kvar vid branden för att hålla ett öga på den och de vattenspridare som nu sätts ut för att blöta ner marken. Under morgondagen kommer man sedan att fortsätta med släckningsarbetet.

– Jag vet inte riktigt vad som har startat den. Men åskoväder passerade både tidigare i veckan och nu under eftermiddagen så det är väl troligt att det beror på det, säger Andreas Enberg.

Sökandet upphör under natten

Angående den andra branden så har räddningstjänsten trots att man fått hjälp av brandflyget inte lyckats hitta någon brand och sökandet har nu avbrutits då det är svårt att se något i mörkret.

– Vi får leta vidare i morgon, säger Andreas Enberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.