Skogsbrand utanför Hultsfred

Uppdaterad
Publicerad
Till följd av en skogsbrand mellan Silverdalen och Mariannelund råder just nu begränsad framkomlighet på länsväg 129. Vägen är blockerad av räddningsfordon och beräknas åter vara fullt öppen vid 23-tiden. Räddningstjänsten har branden under kontroll.

– Vi vet inte exakt omfattningen men ett par fotbollsplaner är det nog ungefär. Men vi har ringat in branden och sett till att den inte sprider sig genom att blöta i kanterna, säger Ulf Bowein, räddningschef i beredskap.

Flera larm

Styrkor från flera orter är på plats för att hjälpa till att begränsa branden som blossat upp i ett skogsområde mellan Silverdalen och Mariannelund i Eksjö kommun. Och det har varit mycket att göra för räddningstjänsten i Hultsfred under kvällen.

– Vi fick tre larm på kort tid. Den första var en mindre brand mellan Silverdalen och Lönneberga och när vi var på väg att packa ihop där så fick vi nästa larm, säger Ulf Bowein.

Det andra larmet var en kontrollerad brand som misstagits för skogsbrand. Strax därpå kom larmet om den nu pågående skogsbranden.

Det råder, vid 20.30-tiden, begränsad framkomlighet på länsväg 129 då flera räddningsfordon står längs vägen. Vid 23-tiden beräknas vägen åter vara fullt framkomlig.

Det är oklart vad som startat de båda bränderna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer