Skogsbrand i Emmaboda vattenbombades med helikopter

Publicerad

Under måndagskvällen bröt en 600-700 kvadratmeter stor skogsbrand ut i Karsahult i Emmaboda kommun. Branden var på tisdagsmorgonen under kontroll men släckningsarbetet var tidvis svårt pågrund av bristande tillgång på vatten.

Larmet kom in vid 20-tiden på måndagskvällen. Räddningstjänst kom till platsen och började arbetet med att omringa branden. I släckningsarbetet deltog två helikoptrar från Oskarshamn som vattenbombade branden ovanifrån.

– Det var oframkomligt på platsen och räddningstjänsten hade drygt 1,5 kilometer skogsväg att köra till närmsta vatten i Åfors, säger Tony Berglind, operatör på trygghets- och larmcentralen.

Det fanns på tisdagsmorgonen tolv brandbilar kvar på platsen.

– Släckningsarbetet fortsätter stadigt framåt och räddningstjänsten beräknas vara klara vid lunch, säger Felicia Hallberg, operatör vid trygghets- och larmcentralen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.