• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt i skog och mark i Pålgård och Bispgården i Ragunda kommun. Räddningsledaren uppmanar alla som påverkas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt i skog och mark i Ängra och Ljusdals kommun. Branden är på väg mot bebyggt område. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att utrymma. Läs mer

Hotet mot skolan ska ha skrivits på sociala medier-appen Instagram. Foto: TT/Arkivbild

Skola hotad på Instagram – ”se upp, planerar en skolskjutning”

Kristinebergskolan i Oskarshamn blev under onsdagsmorgonen hotade av en användare på Instagram. Rektorn har polisanmält hotet och informerat personal och vårdnadshavare.

En vårdnadshavare ringde imorse till rektorn Matilda Bladås och informerade om hotet. På inlägget stod det: ”Watch out, planerar school-shooting på Kristinebergskolan”.

– Det är tragiskt och jag blir förbannad. Självklart tar vi det här på största allvar, säger rektorn Bladås.

Under dagen har polisen tillsammans med säkerhetssamordnare och krisgrupp träffats på skolan och satt in en ökad bevakning.

Polisen: ”Inte ovanligt”

– Verksamheten fortsätter tills vidare som vanligt men vi följer upp hur elever mår noggrant. Jag har fått en del samtal från vårdnadshavare.

Polisen utreder nu hotet, och söker upplysningar om vem som kan ha skrivit hotet från kontot.

– Det är inte helt ovanligt att vi får in den här typen av hot, men det är viktigt att utreda vem som ligger bakom, säger Fredrik Bratt, vid polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer