Foto: SVT/Arkiv

Skolpolitiker i Uppvidinge utsatt för äggkastning

Uppdaterad
Publicerad

Jan Wernström (S), ordförande i barn- och utbildningnämnden i Uppvidinge har fått ägg kastade mot sin bostad. Själv tror han att händelsen hänger samman med det kritiserade beslutet att lägga ner gymnasiet i Uppvidinge, skriver Smålandsposten.

Händelsen inträffade i början på december, bara dagar efter beslutet att lägga ner de nationella programmen på Uppvidinge gymnasieskola. Politikern ska ha fått ägg kastade mot en fönsterruta och entrén till hans bostad, rapporterar Smålandsposten.

Oro i familjen

Äggkastningen är polisanmäld och rubriceras som ofredande. Jan Wernström själv befarar att händelsen är kopplad till skolbeslutet och säger till tidningen att det lett till oro i familjen.

– Man kollar på morgonen, vad har hänt i natt? Min hustru har ju inget med det här att göra men drabbas likväl. Hon känner ju också en oro efter det här. Det är för jävligt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.