Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Glädjen är stor över att att årets skördefest blir av efter ett års paus, och att intresset för skördefesten är rekordstort. Hör Pia Axelsson, verksamhetsansvarig för Ölands Skördefest, berätta mer i klippet. Foto: Johan Hammarstedt/SVT

Skördefesten tror på nytt rekord – hoppas på ännu färre restriktioner

Publicerad

Ölands Skördefest 2021 blir av.

De lättade restriktionerna gjorde beslutet lätt att fatta, och responsen har hittills varit större än någonsin.

– Det är den största händelsen vi har varit med om. Det är ett fantastiskt gensvar från de som brukar vara med hos oss, säger Pia Axelsson, verksamhetsansvarig på Ölands Skördefest.

Ölands Skördefest ställdes in förra året liksom de allra flesta publika arrangemang. Men i år kör man igen, och årets upplaga blir den 24:e i ordningen.

Intresset verkar stort: trafiken på skördefestens hemsida är större än vanligt och utställare och arrangörer är på tårna.

– Vi har alltid ett bra gensvar från ölänningarna – de är fantastiska när det gäller skördefesten. Och i år var de ännu lite snabbare på, säger Pia Axelsson.

Rekordmånga besökare

Och även de som är tillresta väntas bli många. Ett normalår besöker cirka en kvarts miljon människor evenemanget. Trycket på webben – och att den tryckta gratistidningen går åt, tyder kan det bli rekordmånga besökare i år.

– Det kan det bli, intresset är jättestort, säger Pia Axelsson.

Covidsäker skördefest

Men de lättande restriktionerna och med förhoppningen om att ytterligare begränsningar är borta till sista helgen i september, menar man från skördefestens sida att den kommer att gå att genomföra på ett covidsäkert sätt.

– Jag vet att ölänningarna har levt med det här ända sedan i början av pandemin och anpassat sig på ett fantastiskt sätt. Det kommer man att fortsätta med även till hösten. Man kommer att göra det här perfekt, säger Pia Axelsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer