Ny skottlossning i Kalmar – lägenhet spärras av

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till fredag inträffade en skottlossning på Värsnäsvägen i norra delen av Kalmar. Polisen har upprättat en anmälan om grovt vapenbrott.

Flera personer ringde polisen om skottlossningen vid 02-tiden natten mot fredagen. Väl på plats hittade polisen bevis för att skott hade avfyrats, men polisen vill i nuläget inte gå ut med exakt vilka fynd man gjort.

Enligt polisen ska det även finnas skador på ett lägenhetsfönster och polisen har därför spärrat av ett område runt lägenheten för en teknisk undersökning.

Skjutningar i Kalmar
Ett lägenhetsfönster skadades i samband med skottlossningen. Foto: SVT

– Vi ska prata med lägenhetsinnehavaren och arbetar med tekniker på plats, berättar Robert Loeffel, pressinformatör på Polisregion Syd.

Det finns ännu inga uppgifter om att någon person har skadats och det är oklart om någon befann sig i lägenheten vid händelsen.

Tre skottlosnningar på kort tid

Nattens skjutning var den tredje i Kalmar på en vecka. Men det är inget som förändrar polisens arbete, menar Robert Loeffel.

– Utredningsmässigt så lägger vi pusselbitarna tillsammans, vi undersöker om det finns ett samband. Det går inte att utesluta något och vi jobbar med utredningarna parallelt och ihop.

Polisen har kallat in extra resurser och ökat närvaron i området. Ännu har ingen person frihetsberövats, men polisen tar tacksamt emot allmänhetens tips.

– Där har kalmarborna varit jätteduktiga. De har larmat oss direkt, så vi har kunnat komma snabbt till platsen. Det är vi oerhört tacksamma för, det underlättar för oss i vårt arbete.

Så sent som för ett dygn sedan, natten till torsdagen, inträffade en annan misstänkt skottlossning i Kalmar och förra veckan blev en 22-årig man skjuten till döds.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet