I klippet hör du SVT:s reporter Kajsa Oscarson berätta om skjutningen där en man i 30-årsåldern dog. Foto: Carl Carlert

Man i 30-årsåldern död efter skottlossning i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Natten till lördagen sköts en man i 30-årsåldern till döds i Växjö. En misstänkt gärningsman anhölls senare under dagen. Enligt Smålandsposten har sammanlagt sju misstänkta män anhållits.

– Vi har jobbat intensivt, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT Nyheter Småland.

Larmet kom in klockan 03.37. Enligt uppgifter från platsen, ett bostadsområde på Araby i Växjö, ska flera grannar hört höga smällar.

Flera personer som bor alldeles intill mordplatsen berättade för SVT att de är oroliga och chockade.

Mordet i Växjö

– Jag var yrvaken, men jag hörde 5-7 skott, säger en granne.

Under lördagen meddelade polisen att en man i 30-årsåldern avlidit. Anhöriga är underrättade. Senare på eftermiddagen grep polisen en misstänkt gärningsman. Han anhölls senare.

– En man är anhållen misstänkt för mord på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Utredningen pågår för fullt, säger Karl Jigland på Åklagarmyndighetens presstjänst till SVT Nyheter.

Enligt Smålandsposten har sammanlagt sju misstänkta män anhållits, i åldern 17-21 år, för inblandning i mordet.

Utreds som mord

Enligt polisen har ett flertal personer varit på platsen i samband med skottlossningen.

– Att någon blir skjuten på öppen gata och senare avlider är väldigt ovanligt i Växjö, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Polisen utreder ärendet som mord och har under dagen gått ut med att de misstänker att händelsen är en del av en kriminell uppgörelse.

– Det är en av våra arbetshypoteser. Men varför vi har de tankarna är den typ av information som vi håller för oss själva, säger Robert Loeffel.

Förhör med vittnen

Polisen har hållit flera förhör med vittnen.

– Men i och med att vi har de här teorierna så tror vi att den eller de som ligger bakom det här ett klart syfte och mål med att skjuta. Men självklart kan ju någon annan komma till skada, så är det ju alltid när det skjuts på en allmän plats, säger Robert Loeffel.

Polisen har en specialhund på plats, som kommit från Malmö för att arbeta med att söka efter vapen. Foto: Ida Andersson/SVT

Området spärrades av

Ett större område vid cykelvägen mellan Nydalavägen och Bokelundsvägen spärrades av. Efter att den tekniska undersökningen var klar på eftermiddagen hävdes avspärrningen.

Polisen tog även hjälp av specialsökhundar från Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Växjö

Mer i ämnet