Skotthål i en soptunna utanför huset. Foto: Peter Magnusson/SVT

Skottlossning mot flerfamiljshus i Oskarshamn

Publicerad

Natten mot onsdagen sköts flera skott mot ett hus i Oskarshamn. Polisen har spärrat av området och påbörjat en förundersökning om mordförsök. Ingen person rapporteras ha skadats i samband med skjutningen.

Klockan 04.13 larmades polis till stadsdelen Orrängen i Oskarshamn med anledning av flera höga smällar. På plats konstaterades att att skott avlossats mot ett flerfamiljshus.  Ingen person har kommit till skada och ingen misstänkt gärningsperson har kunnat gripas.

– Vi kan inte uppge exakt vad man hittat i nuläget men patrullen har gjort fynd som styrker att skarp skottlossning ägt rum. Tekniker är på plats och kommer att undersöka platsen under dagen, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

Foto: Peter Magnusson/SVT

Granne såg bil lämna platsen

En granne som SVT Nyheter Småland pratat med på plats i Oskarshamn vaknade i natt av flera höga smällar. När personen gick upp och tittade ut genom fönstret så såg hen en större bil lämna platsen. Hen upplever händelsen som mycket obehaglig.

Polisen är intresserade av iakttagelse av en mörk van av en äldre årsmodell. Polisens mobila kontor finns på plats i centrala Oskarshamn för att ta emot tips men det går också att kontakta polisen på 11414.

En anmälan om mordförsök har upprättats och polisen kommer att utreda bland annat eventuella hotbilder. Området har under dagen varit avspärrat men omkring klockan 11 hävde polisen avspärrningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skottlossning i Oskarshamn

Mer i ämnet