Foto: Carl Carlert

Skottlossning mot bostad i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till fredag avlossades flera skott in i en lägenhet i stadsdelen Araby i Växjö.

Under natten ska sex, sju skott ha avlossats in i en lägenhet på Islandsvägen på Araby. Ingen hörde dock av sig till polisen under natten utan en anmälan om skottlossningen kom in först under fredagsmorgonen.

– Standardfallet är att vi får in larm om en pågående skottlossning men den här gången är det ingen som har hört av sig. Det gör att polisen i nuläget saknar vittnesuppgifter, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

Inga uppgifter om händelsen

Enligt polisen finns det varken vittnesuppgifter om någon som sett någon lämna platsen eller någon som kunnat berätta när skottlosningen har skett.

 – Så vi kommer att få arbeta ganska förutsättningslöst med vittnesuppgifter. Om man har sett något alls under hela natten så kan det vara relevant, säger Kim Hild.

Teknisk undersökning

Polisen har funnits på plats under dagen för att samla in fynd och uppgifter. Eftersom flera personer befann sig i lägenheten då skotten avfyrades så har en anmälan om mordförsök upprättats. Men ingen av personerna i lägenheten har skadats.

– Någon typ av skarpt vapen har man använt sig av så det är skarpa skott som avlossats och inget luftvapen, säger Kim Hild.

Utreder kopplingar

Polisen kommer nu att utreda en eventuell hotbild mot de som befann sig i lägenheten och undersöka om det finns någon koppling till tidigare händelser.

– Man kan i nuläget inte säga något alls om koppling till andra händelser, vi måste veta först om det finns någon hotbild, säger Kim Hild.

I nuläget vill polisen inte gå ut med fler uppgifter om hur många skott som avlossats eller liknande då man inte vill risker att färga eventuella vittnesuppgifter som kan komma in i efterhand.

Enligt åklagaren är ingen gripen för skjutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.