Skulle handla mat – vann 17 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Den man som på nyårsafton lämnade in en V75-rad i Växjö och vann 17 miljoner kronor har nu hört av sig. Mannen hade varit och handlat mat till nyårsfesten och passat på att lämna in en rad för 96 kronor.

Mannen köpte en rad som tagits fram av ett datasystem och när han senare under nyårsafton kollade resultaten via sin telefon såg han att han hade alla rätt. Nästa överraskning kom när han kollade utdelningen – 17 miljoner.

– Han berättar att han efter det gått en runda och att han haft lite svårt att sova efter vinsten, säger V75:s Hans G Lindskog.

Bor i ett mindre samhälle

– Jag behöver ju inte så här mycket pengar var en av mannens första kommentarer när han under nyårsdagen själv ringde upp, säger Hans G Lindskog.

Var bor mannen?

– Han vill inte att vi berättar det. Han bor i en liten ort i norra Sverige, är i medelåldern och var på besök i Växjö under nyårshelgen.

Vad tänker han göra med pengarna?

– Han hade inte hunnit tänka på det överhuvud taget ännu sa han, berättar Hans G Lindskog.

Målfoto gav 17 miljoner

Man kan lugnt säga att mannen hade marginalerna på sin sida.

I sista loppet krävdes det målfoto för att få fram en vinnare. Så tätt var det mellan Friend of Nature och Rafiki Fri. Han hade med Friend of Nature i sitt system, men inte Rafiki Fri. Friend of Nature dömdes som segrare med minimal marginal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.