Visa alla (2)
Visa alla (2)

Skytteeliten tävlade i Rottne

Uppdaterad
Publicerad

I helgen kom runt 250 luftgevärsskyttar till Rottne utanför Växjö för att tävla i SM. Och det är den första stora tävlingen i den nybyggda hallen.

– Mycket skyttar, mycket trevliga människor och en fin hall. Det är roligt att kunna bjuda in till det. Vi har fått mycket beröm för den nya hallen.

Så beskriver tävlingsledaren Leif Fasth helgens SM-tävlingar som har pågått i Sörabyhallen i Rottne under hela helgen.

Första tävlingen i nya hallen

Den nya hallen stod klar den 20 januari efter en investering på 6,5 miljoner. Den gör att det nu är betydligt lättare att arrangera stora skyttetävlingar i Rottne.

– Nu kan vi i princip skicka ut inbjudan, knacka in skyttarna i datorn och sen kör vi bara. Tidigare fick vi bygga upp en skjutbana i sporthallen och det var flera dagars arbete, säger Leif Fasth.

Hemmahoppet inte till final

Klubben Söraby har den senaste tiden haft en svacka. Men hoppet i helgens tävling stod till Sabina Fagerlund, som vann ett riksmästerskap för några veckor sedan. Men under SM blev pressen för stor på hemmahoppet, som inte tog sig till final.

Ökat intresse

Sörabyklubben har sett att intresset för luftgevärsskytte har ökat på grund av den nya hallen, så nu hoppas de också på större framgångar.

– Intresset bara växer, så det är oerhört positivt för klubben att vi har fått den här nya hallen, säger Leif Fasth.

Resultat

Jörgen Persson som tävlar för Fältjägarnas Skytteförening blev svensk mästare i herrklassen. I damklassen vann Maria Hägglund, Ramselefors Skytteförening. Hela resultatlistorna kan du se här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer