Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kristina Bingström, chefredaktör och ansvarig utgivare på Smålandsposten glädjer sig åt att Gota Media satsar på fler journalister till koncernens tidningar. Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Smålandspostens chefredaktör om satsningen: ”Viktigt för demokratin”

Publicerad

Efter beskedet att Gota media ska satsa på att anställa fler journalister så hoppas ledningen på Smålandsposten att det här ska innebära en rejäl förstärkning för den lokala journalistiken.

Redaktionerna ska förutom att stärkas med fler journalister, även satsa på att nå en yngre läsarskara och resurser läggs på fortbildning av befintlig personal. Kristina Bingström chefredaktör och ansvarig utgivare för Smålandsposten tror mycket på satsningen.

– Ju fler journalister som verkar i våra kommuner runt omkring i landet desto bättre är det för demokratin, säger Kristina Bingström.

Hur många nya journalisttjänster som tillfaller just Smålandsposten är i dagsläget oklart. Men på redaktionen i Växjö är stämningen i topp efter beskedet.

– Jag är väldigt glad och stolt över en tidningskoncern som kan göra en sådan här satsning säger Kristina Bingström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer