Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En av eleverna som smittades på skolan i Färjestaden fick läggas in på sjukhus. Foto: Johan P Hammarstedt/SVT

Efter covidutbrottet i Färjestaden: 15-årig elev inlagd på sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen kom beskedet att Färjestadens högstadium på Öland drabbats av ökad smittspridning och valde att övergå till distansundervisning resten av veckan. En av eleverna vårdas just nu på länssjukhuset i Kalmar med covid-19.

SVT Nyheter Småland har varit i kontakt med pojkens förälder som berättar att de smittade ungdomarna i Färjestaden tillhör samma bekantskapskrets.

Det var under måndagen som högstadieskolan Färjestadens högstadium gick ut med att de övergår till distansundervisning på grund av att mellan 15 till 20 elever blivit smittade med covid-19.

Vaccineringen av skolans elever är tänkt att påbörjas nästa vecka. Enligt den inlagda pojkens förälder var tanken att han skulle vaccineras då.

– Ytterligare mellan 15 och 20 av skolans elever är smittade av covid-19, säger skolans rektor Lena Rickardsson.

Men tillägger att man från skolans sida räknar med att undervisningen kommer att vara igång som vanligt på måndag, nästa vecka.

Tror du att det är optimistiskt att tänka att eleverna ska vara tillbaka då?

– Nej, inte om alla följer rekommendationerna  som smittskyddsenheten tagit fram. Nu har de i samarbete med hälsocentralen växlat upp så att de kan provta alla våra 200 elever med pcr-test på fredag, säger Lena Richardsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer