Foto: TT Bild

Snattare anhållen – stal oxfilé och löjrom

Uppdaterad
Publicerad

En snattare i 41-årsåldern ertappades i en livsmedelsbutik i Växjö av två civila väktare. Mannen stal matvaror till ett värde av 1.100 kronor.

Det var strax efter klockan fyra under tisdagseftermiddagen som två civilklädda väktare ertappade 41-åringen med att stjäla oxfilé, löjrom samt fläskfilé i en livsmedelsbutik på i11 området i Växjö .

– Han stoppade varorna innanför tröjan i en slags gördel. Två civilklädda väktare uppmärksammade det hela och larmade polisen. Mannen är nu anhållen misstänkt för stöld, säger Alexander Gustafsson som är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Den 42-åriga mannen är känd av polisen och har sedan tidigare en villkorlig dom för bland annat snatteri samt grovt rattfylleri.

– Åklagaren har valt att anhålla mannen med tanke på den villkorliga domen som gäller fram till juni i år, säger Alexander Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.