SMHI har utfärdat en klass 1-varning över västra Kronoberg för snöfall. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Snön ställer till det rejält på vägarna

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdag förmiddag snöar det främst i Kronobergs län. Det kan ställa till det på vägarna under morgonen och förmiddagen. SVT:s meteorolog råder smålänningarna att undvika bilen under onsdagen.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning över Kronobergs län för snöfall och en klass 1-varning för plötslig ishalka över Kalmar län förutom Öland.

Snön kommer att dra in västerifrån under natten till onsdagen och innan klockan 06.00 uppskattar SVT:s meteorlog Tora Tomasdottir att det kommer att ha fallit 3-4 centimeter.

– Under förmiddagen sedan kommer det falla ytterligare någon centimeter och senare övergå i regn.

Det kan bli rejält halt på vägarna i hela Smålands inland under onsdagsmorgonen och förmiddagen. Tora Tomasdottir råder de som kan att undvika att ta bilen imorgon.

– Man borde tänka en extra gång, man kanske inte behöver ta bilen om man inte måste. Det gäller främst på de mindre vägarna.

Efter förmiddagens snöfall förväntas regn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.