Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Flera brott mot besöksregler på äldreboende – socialchef vädjar om skärpning

Flera brott mot besöksregler på äldreboende – socialchef vädjar om skärpning

Uppdaterad
Publicerad
Den senaste veckorna har flera anhöriga setts kringgå de glasbarriärer som satts upp på kommunens äldreboenden för att minska risken för smitta vid besök. Nu uppmanar kommunens socialchef anhöriga att skärpa sig.

På flera av Ljungbys äldreboende har barriärer av plexiglas satts upp för att anhöriga och äldre ska kunna se varandra, utan att riskera att smitta sprids på boendet.

Det som man den senaste tiden har märkt är att anhöriga går runt den uppsatta plexiglasskivan. Det har hänt att personer gått fram och kramat en äldre anhörig.

– Tyvärr ser vi en viss respektlöshet i att anhöriga inte följer de regler som är uppsatta. Vi har sett ett antal exempel på detta under senaste veckan på våra boenden, säger socialchef Greger Larsson.

Totalt besöksförbud om problemet fortsätter

Kommunen uppmanar nu till skärpning. Ljungbys äldreboenden har hittills haft ett lågt antal smittade, och socialchefen Greger Larsson säger att han inte kommer att tveka att återigen införa totalt besöksförbud i sommar om inte respekten för reglerna blir bättre.

– Orsaken att vi går ut på det här sättet är att vi klarat att skydda de äldre såhär långt. När vi ser att tendensen blir väldigt snabbt blir att man kommer för nära och inte respekterar reglerna, så måste vi vara tydliga direkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet