• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Lovisa Alm/TT.

Socialdemokrater kallas in – får avbryta semestern

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokrater i Kronoberg samlas i ett extrainkallat distriktsstyrelsemöte under onsdagskvällen. Detta efter Alliansens besked om misstroendeförklaring mot tre ministrar efter it-skandalen på Transportstyrelsen.

På onsdagsmorgonen meddelade Alliansen att de vill avsätta tre ministrar efter it-skandalen på Transportstyrelsen.

Socialdemokraterna i Kronoberg kallade därför på onsdagseftermiddagen in alla ledamöter och ersättare i distriksstyrelsen.

– Det är ovisst läge och vi är förberedda på allt. Det finns ett behov av att prata och informera och i kväll sammanträder styrelsen i ett extrainkallat möte, säger Lovisa Alm, ombudsman för Socialdemokraterna i Kronobergs län.

Distriktsstyrelsen samlas klockan 19 på onsdagskvällen och totalt 20 socialdemokrater är inkallade. Många av dem får avbryta sina semestrar.

– Jag fick avbryta min semester och jag skulle tro att många andra gör det också, säger Lovisa Alm.

Det kommer uppgifter på att statsminister Stefan Löfven kan komma att avgå redan ikväll?

– Vi avvaktar och se vad som händer, säger hon.

Klockan 18.56 på onsdagskvällen meddelade Socialdemokraterna i Kronoberg att sammanträdet blev framflyttat till klockan 20:30 samma kväll.

En timme senare var mötet avklarat.

– Vi har diskuterat de olika scenarion utifrån ett misstroendevotum och vad alternativen är. Vi har inte pratat om Stefa Löfven skall avgå eller ej, säger Monica Haider, partidistriktsordförande för Socialdemokraterna i Kronobergs län.

Imorgon klockan 10.00 håller statsminister Stefan Lövfen pressträff på Rosenbad, meddelade Socialdemokraternas presschef Odd Guteland vid 19-tiden på onsdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.