En av de statister som kommer vara med i zombiefilmen som ska spelas in på på Öland. Här redan iförd smink och kostym enligt filmregissören Alexandre Ottovegios instruktioner. Foto: SVT

Sökes: 500 zombies på Öland för ny film

Uppdaterad
Publicerad

Filmregissören Alexandre Ottoveggio planerar att spela in en zombiekomedi på Öland. Han behöver bland annat 500 zombies till en av filmens avgörande scener.

– Jag satt här och åt lunch för några veckor sedan när jag fick idén till filmen, säger Alexandre Ottoveggio när SVT Nyheter Småland möter honom intill fornlämningarna vid Karums alvar på Öland.

–  Jag tänkte: ”OK! Vi gör det!”

Verkat i Hollywood

Alexandre Ottoveggio är sedan tio år bosatt på Öland. Han brinner för filmskapandet och har själv producerat flera kortfilmer, medverkat i TV-serier som ”Banged up abroad” och ”Ben Hur” och även varit verksam i Hollywood där han jobbade som stuntman i filmen ”Inception”.

Hans senaste projekt heter ”Zombie Boogie”. Handlingen kretsar kring en öländsk zombie-jägare.

– Hans jobb går ut på att döda mängder av zombies varje dag. Och han är gift med en kvinna som är halvt vampyr, halvt zombie.

Filmregissören Alexandre Ottoveggio. Foto: Privat

Pilotavsnitt till tv-serie

Tanken är att ”Zombie Boogie” ska bli en kortfilm som ska fungera som pilotavsnitt för en tv-serie. Filmen har ingen budget att tala om. Därav behöver han frivilliga statister som ska spela zombies.

Alexandre Ottoveggio räknar med att det kommer krävas runt 500 statister för att kunna göra kortfilmen. Foto: SVT

Alexandre Ottoveggio är dock van vid att finansiera sina egna filmer och är inte orolig.

– Jag vill göra något bra. Men om jag inte får något stöd och måste sälja min bil så säljer jag min bil. Det är väldigt viktigt för mig att få göra filmen. Ölänningarna är fantastiska och jag vill ge dem en bra film som en gåva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.