Arkivbild. En helikopter deltar i sökandet efter den försvunna mannen. Foto: SVT

Försvunna 60-åringen har inte hittats – söks med helikopter

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern är anmäld saknad i Figeholm norr om Oskarshamn. Polisen sökte under måndagen med hundpatruller och Kustbevakningen har sökt med svävare längs vattendrag. En helikopter har också satts in. På tisdagsmorgonen har mannen fortfarande inte hittats och sökinsatsen fortsätter.

Enligt polisen är det en man i 60-årsåldern som anmälts försvunnen. Inledningsvis gick polisen ut med att mannen var i 50-årsåldern.

Den senaste iakttagelsen av mannen skedde i lördags. Polisen skriver på sin hemsida att mannen är cirka 167cm lång och att hans klädsel vid försvinnandet är okänd.

Oskarshamn

– Vi har pratat med personer som gjort gällande att mannen inte brukar försvinna så därför är vi ute och letar. Han har inte varit på sitt arbete i dag, sa Patric Fors, polisens presstalesperson, på måndagen.

Vid klockan 21:30 hade mannen inte påträffats men polisen har fått in uppgifter om att mannen kan ha färdats på en spark.

– Det väcker ju lite uppmärksamhet och det är därför vi går ut med den uppgiften, berättade Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

Sökinsatsen fortsätter under tisdagen

Under natten mellan måndagen och tisdagen arbetade polisen med en stor styrka som var ute och letade efter mannen. På tisdagsmorgonen meddelade polisen att mannen inte hittats och att sökinsatsen därför fortsätter under dagen.

– Man kommer att söka med helikopter även idag, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

Det finns i nuläget ingen misstanke om något brott i samband med försvinnandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn

Mer i ämnet