Foto: Leif Pettersson

Sommarstuga ödelagd i brand

Uppdaterad
Publicerad

En sommarstuga i Ukna brann under söndagskvällen ned till grunden. Brandorsaken är okänd men man tror att det kan ha handlat om ett blixtnedslag. Inga personer skadades i samband med händelsen.

Strax efter klockan 18 på söndagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand utanför Ukna i Överum. Det rörde sig om en mindre sommarstuga som stod i lågor.

– Stugan var helt övertänd när styrkorna kom fram, säger vakthavande brandmästare Willy Wernersson.

Västervik

”Kan ha varit blixten”

Inga personer skadades i samband med händelsen och branden var begränsad till sommarstugan. Räddningstjänst arbetade på platsen under söndagskvällen och strax efter klockan nio var branden släckt. Av sommarstugan var endast grunden kvar.

– Vi kan inte vara helt säkra på orsaken till branden, men det var mycket åska och blixtar i området igår. Det är troligt att branden uppstått till följd av blixtnedslag, säger Willy Wernersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet