Foto: TT.

Söp, slogs och hotade polis – döms till två års fängelse

Publicerad

En 35-årig man hemmahörande i Tingsryds kommun döms till fängelse i två år och tre månader för misshandel, mordbrand och hot mot tjänsteman.

Mannen misshandlade sin sambo och även hennes far, som kom till dotters undsättning. Misshandeln skedde efter att mannen druckit över en halv liter starksprit.

Kvinnan fick lavetter i ansiktet och även en hård spark i huvudet. Därefter fick kvinnans pappa ta emot flera knytnävsslag i ansiktet och det uppstod även en spricka i ett av mannens revben.

Försök att starta brand

Efter att far och dotter flydde huset försökte mannen tända eld på husets garage, som dock inte tog fart. Polis, räddningstjänst och ambulans tillkallades.

Hotade poliser med att ”plocka dem”

Mannen greps på plats och på väg mot polisstationen uttryckte mannen hot mot poliserna: ”jag ska plocka er”, ska mannen ha sagt.

Mannen har i förhör sagt att ”det var inte han som slog utan det var spriten”. Han döms av Växjö tingsrätt till fängelse i två år och tre månader. Han ska även betala skadestånd till offren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.