Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon kan du se hunden Max som är på plats vid Björksebosjön och letar efter spår från förvunna Agneta Hultman. Foto: Hamed Ubaidi-Karlsson/SVT

Här söker specialhunden efter försvunna Agneta i Vimmerby: Vi måste hitta något”

Uppdaterad
Publicerad

Matz Eklund som är sambo till den försvunna Agneta Hultman har på eget initiativ tagit in flera kompetenser för att hitta Agneta. När SVT träffar honom är en specialhund på plats för att söka igenom området där man hittade en tygpåse som tillhör Agneta.

För fyra månader sedan försvann 60-åriga Agneta Hultman från byn Björksebo utanför Vimmerby kommun. Efter bara några dagar avskrev polisen ärendet som en drunkning, men familjen ger inte upp. Det är inte första gången man söker med hund, men Mats tror att den nya hunden ska kunna skala ner sökområdet.

– Tanken med en ny hund är att eliminera sökområden, så att det blir mer realistiskt att kunna leta. Sökområdet som tidigare markerats av hundar är ganska stort, säger Matz Eklund.

Försvunna Agneta

”Nål i höstack”

Den här hunden kommer från Skåne och ska vara på plats i några dagar och leta.  

– Känslan just nu är faktiskt som att leta efter en nål i en höstack, säger Matz Eklund.

Det var 21 juni som man hittade en tygpåse vid Björksebosjön som är Agnetas. En teori är därför att hon kan ha drunknat där.

Därför söker hunden i just det området.

– Nu hoppas vi på den här hunden och vi måste hålla på tills vi hittar någonting, säger Matz Eklund.  

Se när specialhunden arbetar i området i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Agneta

Mer i ämnet