Daniel Westergren innan starten i ”Backyard ultra”. Foto: SVT

Daniel sprang i 15 timmar i virtuellt ultralopp

Uppdaterad
Publicerad
Efter 15 timmars löpning avbröt ultralöparen Daniel Westergren i Växjö den globala virtuella löpartävlingen som startade världen över på lördagseftermiddagen.

Loppet gick ut på att så många gånger som möjligt orka springa 6,7 kilometer under en timme. Varje heltimme startar ett nytt varv. Den som orkade hålla på längst vann.

Avbröt vid 6-tiden

Daniel Westergren uppgav inför starten på lördagseftermiddagen att han hoppades kunna springa fram till söndag kväll, men så blev det inte. Efter 15 timmars löpning satte kroppen stopp och han avbröt klockan 6 på söndagsmorgonen.

– Pulsen var för hög alldeles från start. Vet inte om det var på grund av stressig uppladdning eller något annat. Men det tillsammans med en lång natts ensamnötande till stor del på asfalt gjorde att när kroppen började göra ont var hjärnan snabb att stänga av, berättar Daniel Westergren efter målgången.

Deltagare i hela världen

Det virtuella ultraloppet startade samtidigt över hela världen, klockan 15 svensk tid på lördagseftermiddagen.

– Det kändes bra fram till klockan 3 på natten men sen gick det ganska snabbt till smärtorna, berättar Daniel efter målgången.

100 km löpning

Kroppen började säga ifrån under söndagsmorgonen och de två sista varven bet han ihop för att få ihop 100 kilometer. När det inte fanns något personligt rekord i sikte, en bra placering i sikte eller något annat att motivera sig med slutade han springa.  Klockan 6 hade han sprungit 15 varv och drygt 100 kilometer.

– Det fanns ingen anledning att pressa ur mer. Men 15 timmars ensamlöpning var ändå både roligt och speciellt. Utifrån förutsättningarna och att springa på egen hand och dessutom med mer asfalt än jag är van vid så är jag nöjd med detta, även om jag hade hoppats på uppemot 24-25 timmars löpning, berättar han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer