Foto: Claudio Bresciani/TT

Stabsläget avblåst på sjukhusen i Kronoberg

Publicerad

Enligt ett pressmeddelande från Region Kronoberg har nu stabsläget upphört på sjukhusen i Ljungby och i Växjö. Det infördes under måndagen tidigare i veckan på grund av en hög beläggning av svårt sjuka patienter.

Stabsläget upphörde vid klockan 13 under torsdagen och det är nu stabiliserat läge kring vårdplatserna. Det var främst ansträngt läge på Centrallasarettet Växjö där det var hög beläggning av svårt sjuka patienter.

– Som vi ser det så finns det ingen speciell orsak till det ökade behovet, utan just nu har vi många svårt sjuka patienter som behöver sjukhusvård, sa sjukhuschefen Maria Wiltz i ett pressmeddelande under måndagen.

Ett stabsläge inom sjukvården är det lägsta beredskapsläget och innebär att den särskilda krisledningen följer utvecklingen för att samla information samt är beredda på att vidta nödvändiga åtgärder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet