Gabriel Björlin imponerade i Ironman. Foto: Privat

Gabriel Björlin överraskade i årets tävling

Uppdaterad
Publicerad

19-årige Gabriel Björlin från Kalmar sprang in på sjunde plats på tiden 08:37:35 i årets Ironman och det trots att de sista 20 kilometerna i löpningen var oerhört tuffa.

– Först var det en stor lättnad att jag lyckades ta mig i mål trots att jag var skadad – jag visste ungefär var jag låg, men jag trodde att jag skulle tappa mer än vad jag gjorde i slutet, säger Gabriel Björlin.

Han startade efter Ironman-proffsen som kastade sig i vattnet fem minuter före de övriga tävlande. Trots det så körde Gabriel om många av dem som startade i första ledet och kom i mål 30 minuter efter segraren Clemente Alonso MCKernan från Spanien.

Gabriel Björlin lyckades även med bedriften att slå Tomas Gustavssons gamla lokala rekord och det med råge.

Skadad under löpningen

Det var en lättad Gabriel Björlin som kom i mål efter en lyckad tävling trots att simningen inte gick enligt planerna och att han blev skadad under löpningen.

– Simningen var halvkass då det var mycket slag och sådant, men jag är ganska van vid det men brukar inte vara så i Ironman. Jag hade bra tryck genom hela tävlingen, cyklingen var jobbig och då speciellt på Ölandssidan där det blåste mycket. Fram till ungefär 20 kilometer kvar av löpningen så var det mitt drömlopp – trots att det gjorde ont, så ville jag kriga.

När det gäller skadan i höften så har Gabriel röntgat den i dag och inget allvarligt kunde hittas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.