Så här ser stationsparken ut i dag. Nu ska bland annat lekplatsen göras om. Foto: Växjö kommun

Stationsparken i Lammhult görs om efter invånarnas önskemål

Uppdaterad
Publicerad

Ett utegym, en scen, lekplats och odlingslådor. Det är vad som nu etableras i stationsparken i Lammhult,som från och med den här veckan görs om. Invånarna har själva fått vara med och lämna förslag på vad de tycker borde finnas i området.

– Vi vill lyfta fram den här parken och synliggöra den med aktivitetsytor och stråk, säger Sofia Stynsberg (M) tekniska nämndens ordförande Växjö kommun.

Ytor för ungdomar

De boende i Lammhult har varit delaktiga i att ta fram ideér kring stationsparkens utformande. De boende har bland annat framfört att de saknar aktivitetsytor för ungdomar och att området i dag uppfattas som eftersatt och otryggt.

– Vi har haft tillfällen där man fått tycka till, vi har pratat med föreningar och haft kontakt med skolan. Så det vi har samlat in plus det folk har tyckt via medborgarförslag har vi nu tagit ett samlat grepp kring, säger Sofia Stynsberg (M).

Ska locka besökare

Stationsparken som ligger centralt i Lammhult ska med sin nya utformning locka till sig fler besökare.

– Det blir nya gångar och i dag finns en enkel lekplats men den blir nu större, och intill grusplanen blir det ett utegym där man kan stanna till, säger Göran Svantesson, som är stadsträdgårdsmästare Växjö kommun.

Grönområdet kommer samtidigt att bevaras och lekplatsen kommer bland annat att utformas med ett stort klätternät.

Invigningen kommer att ske den 31 augusti i samband med Lammhultsdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet