Nytt beslut i Mönsterås: Stegvis återgång till skolorna Foto: TT/SVT

Stegvis återgång för högstadieelever i Mönsterås

Uppdaterad
Publicerad

För att minska risken för smittspridning kommer eleverna på högstadieskolorna i Mönsterås kommun stegvis gå tillbaka till undervisning på plats.

Många höststadieelever har haft distansundervisning vecka nio efter sportlovet, men kommer gå tillbaka till skolorna nästa vecka. I Mönsterås kommun fattade de ett annat beslut under torsdagen, eftersom smittspridningen där är så stor nu.

Åter vecka 12

Elever i årskurs 7-9 på Parkskolan i Mönsterås och Krungårdsskolan i Blomstermåla kommer att återgå till undervisning på plats stegvis och först den 22 mars kommer alla vara tillbaka på skolan. 

– Tidigare var planen att helt återgå till undervisning på plats. Vår ambition är nu att istället kunna välkomna alla elever åter vecka 12, det hoppas vi verkligen. Det är avgörande att alla följer myndigheternas rekommendationer både i skolan och på fritiden för att det ska fungera, säger Magnus Sjöstedt, skolchef. 

I tisdags kunde SVT berätta om det stora utbrottet av covid-19 på F-6-skolan Ljungnässkolan i Mönsterås, där ett cirka 50 bekräftats smittade med covid-19.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ett 50-tal elever och personal på Ljungnässkolan i Mönsterås har bekräftats smittade av covid-19. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet