Totalt samlades cirka 150 000 kronor in under galan för att rädda hotellet och musiklivet i Hultsfred. Foto: Ur sändningen”Går det inte så det går det ändå”

Stödgala för musikhotellet i Hultsfred blev en succé

Uppdaterad
Publicerad

Coronakrisen slår hårt mot hotell Hulingen i Hultsfred. Men i fredags slog den lilla orten tillbaka. Över 30 000 personer följde den livesända stödgalan från det anrika musikhotellet.

Det var de lokala musikprofilerna Patric Engqvist och Kenneth Rosén som anordnade den publikfria galan, ”Går det inte så det går det ändå”, för att rädda ortens musikhotell. Uppslutningen blev större än väntad – med digitala besökare från hela landet.

De 20-tal artister som uppträdde i den tre timmar långa sändningen lyckades även locka musikintresserade utanför Sveriges gränser.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Jag är i lite chocktillstånd faktiskt. Att Hultsfred betyder så mycket för så många, säger Hulingens ägare Putte Svensson Sahlin.

Samlade in 150 000 kronor

Coronakrisen slår hårt mot hotell- och restaurangnäringen. På hotell Hulingen som vanligtvis lever på sina musikaliska evenemang går man, enligt Putte Svensson Sahlin, back 350 000 kronor i månaden.

Totalt samlades cirka 150 000 kronor in under galan för att rädda hotellet och musiklivet i Hultsfred.

– Den här typen av åtgärder kommer troligen göra att vi överlever. Vi ska ta oss genom det här tillsammans, säger Putte Svensson Sahlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet