Stödgrupp startad för Facebookpolisen

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen meddelade Scott Goodwin att han ser sina dagar som Facebookpolis som räknade efter att han återigen JO-anmälts.

Stödsidan på Facebook som startades under lördagen har hittills gillats av över 5.000 personer.

”Scott är Facebookpolisen från Växjö som vågar säga saker som det är, men med en stor glimt i ögat. Denna sida stödjer honom i hans bloggande.” står det i beskrivningen av sidan.

Kritik mot Facebookpolisen

Det var i en debattartikel i tidningen Metro som Scott Goodwin skrev att detta är slutet för honom som Facebook-polisen. Han går hårt åt det han kallar för narkotikaliberala personer, som han menar ligger bakom JO-anmälningarna av ett inlägg som handlade om en missbrukare.

Samtidigt skriver Scott Goodwin i debattartikeln att ”Om jag slutar som ”Facebook-polisen” kommer jag i min roll som polis att fortsätta jobba för allmänhetens säkerhet.” Inga slutgiltiga beslut verkar alltså vara fattade än.

Vi söker Scott Goodwin för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot Facebookpolisen

Mer i ämnet