Foto: Helmuth Petersson

Krock mellan lastbil och personbil – två kvar på intensiven

Uppdaterad
Publicerad

Två män skadades allvarligt vid en trafikolycka mellan personbil och lastbil på väg 25 utanför Kalmar under torsdagsmorgonen. Båda männen är allvarligt skadade och är kvar på intensiven men läget ska vara stabilt, meddelar Region Kalmar läns presschef på fredagseftermiddagen.

Olyckan inträffade efter klockan 5 på torsdagsmorgonen i höjd med Smedby mellan Kalmar och Nybro.  Enligt polisen hade lastbilen kommit över på fel sida av vägen och krockade med bilen.

Två personer som färdades i personbilen fördes till sjukhus. Enligt uppgifter från Länssjukhuset i Kalmar är det två män i 20-årsåldern respektive 50-årsåldern som vårdas på intensivvårdsavdelningen med allvarliga skador.

Vägen är öppen igen

Olyckan inträffade på en plats där det finns vajerräcke.

– Ja, det är vajerräcke på platsen, lastbilen har av någon anledning kört in i vajerräcket och krockat med personbilen på andra sidan, säger Kicki Carlsson larmoperatör på Kalmar trygghets- och larmcentral.

Lastbilen låg enligt polisen tvärs över vägen och orsakade stopp. Vägen är åter öppen för trafik men framkomligheten beräknas vara begränsad fram till 17 på grund av saneringsarbete. Vid 5-tiden på fredagsmorgonen meddelar Trafikverket att vägen är helt öppen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.