Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lägenheter och ladugård totalförstördes i brand Foto: Edvin CederlöfVisa alla (2)
Visa alla (2)

Tiotal lägenheter totalförstördes i brand

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen började det brinna i en ladugård i Fliseryd i Mönsterås kommun. Elden spred sig till lägenheterna bredvid där de boende hade någon form av tillställning med middag och allt totalförstördes.

Det var enligt uppgifter från räddningstjänsten en förbipasserande som upptäckte att det brann i ladugården. Larmet kom till räddningstjänsten vid 21:30-tiden på lördagskvällen.

– Halva ladan var redan i full brand när branden upptäcktes. Det pågick någon form av fest i delen med lägenheter, säger Morgan Olsson som är räddningschef i beredskap.

Ladugården låg vägg i vägg med lägenheterna och när räddningstjänsten kom till platsen evakuerades de boende.

– Det är ett tiotal lägenheter som inte gick att rädda. Det var länge osäkert om alla verkligen hade tagit sig ut. Vi fick gå in flera gånger för att söka, säger Morgan Olsson.

Förhindra brandspridning

Ingen person skadades. Men brandens framfart gick inte att stoppa utan arbetet fick inriktas på att förhindra ytterligare brandspridning.

– Det låg på en ganska kraftig vind mot bostadsdelen. Intill området finns skog och mark och vi har varning för gräsbrand här också, säger Morgan Olsson.

Misstänkt mordbrand

Enligt polisen bodde elva personer i lägenheterna. Det är oklart vad som orsakat branden, men polisen uppger under söndagsmorgonen att det finns misstankar om att branden är anlagd och händelsen rubriceras som misstänkt mordbrand.

Det var först vid ett- tiden på natten som branden uppgavs vara under kontroll men eftersläckningsarbetet pågick fortfarande under söndagsmorgonen.

Tillfälligt boende

De hyresgäster som hade sina bostäder i den nu nedbrunna fastigheten har fått nytt tillfälligt boende av ägaren till den nedbrunna fastigheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lägenheter och ladugård totalförstördes i brand Foto: Edvin Cederlöf
Foto: Edvin Cederlöf