Visa alla (2)
Visa alla (2)

Stor glädje i Hultsfred efter beskedet

Glädjen var påtaglig bland kommuninvånarna i Hultsfred dagen efter beskedet om att Hultsfredshus åter ska väckas i liv. Något som kan innebära mycket för både arbetsmarknaden och självkänslan.

– Jag blev jätteglad. Jag tänkte äntligen får vi igång lite anställningar. Folk kanske till och med kan flytta hit , säger Camilla Keränen.

– Det är bra för det finns ju många arbetslösa så det behövs ju, säger Aila Dreco.

– Ja, jag läste om nyheten och alla är glada, säger Ali Smyle.

Tradition av att tillverka hus

Lokalerna ägs av Hjältevadshus och är just nu uthyrda på korttidskontrakt. Men nu finns alltså planer på att väcka liv i gamla Hultsfredshus och där igenom kan det skapas hundratals nya jobb. En riktig vinstlott för Hultsfred som har högst arbetslöshet i Kalmar län.

–Det är klart det är jättepositivt för Hjältevadshus som företag och positivt för samhället. Vi har en fabrik i Hjältevad som går i full produktion och då måste vi titta efter andra lokaler. I Hultsfred så äger företaget lokaler som man tidigare har tillverkat hus i så det vore ett bra alternativ tror vi, säger Pontus Eklind VD på Hjältevadshus.

– Ja det är glädjande för hela bygden att få återupprätta Hultsfredshus namn. Det betyder mycket för arbetsmarknaden och det finns ju många kringtjänster kring hustillverkning, och självkänslan i bygden också så klart. Vi har ju gammal husbyggartradition här som gör att vi nog kan få den arbetskraft vi behöver, så det är jag inte orolig för, säger Lars Rosander (C) kommunalråd i Hultsfred.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer