Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stororder säkrar Åsedajobben för lång tid framöver

Stororder säkrar Åsedajobben för lång tid framöver

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Spaljisten i Åseda som tillverkar produkter till möbelindustrin har fått en stor order – men värdet på ordern vill man inte avslöja. Det kommer enligt företagets vd Florim Mustafa betyda mycket inför framtiden, både när det gäller företaget och Åseda som samhälle

Spaljistens vd Florim Mustafa är av förklarliga skäl glad efter storordern.. Företaget arbetar bland annat med att foliera dörrar och köksfronter. Ordern innebär nya investeringar – och att man kan behöva anställa upp emot 10 personer.

Börjar att gälla 2021

Avtalet kommer att börja gälla 2021.

– Det här tryggar vår framtid under lång tid. Det ger oss en grund som innebär att vi kan fortsätta att utveckla bolaget. Och det innebär även att vi kan ta nya marknader och knyta nya kunder till oss.

Ordern kommer innebära att man behöver investera 300 miljoner kronor i bland annat nya maskiner. Florim Mustafa tror att det här även är bra för samhället Åseda.

– Större skatteintäkter och att folk väljer att pendla till Åseda, hela regionen kommer att få stor nytta av detta säger, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer