Florin Mustafa vd för Profilgruppen i Åseda gläds över att företaget har fått en order värd 300-miljoner kronor och hoppas att det ska säkra jobben under lång tid framöver. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Stororder säkrar Åsedajobben för lång tid framöver

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Spaljisten i Åseda som tillverkar produkter till möbelindustrin har fått en stor order – men värdet på ordern vill man inte avslöja. Det kommer enligt företagets vd Florim Mustafa betyda mycket inför framtiden, både när det gäller företaget och Åseda som samhälle

Spaljistens vd Florim Mustafa är av förklarliga skäl glad efter storordern.. Företaget arbetar bland annat med att foliera dörrar och köksfronter. Ordern innebär nya investeringar – och att man kan behöva anställa upp emot 10 personer.

Börjar att gälla 2021

Avtalet kommer att börja gälla 2021.

– Det här tryggar vår framtid under lång tid. Det ger oss en grund som innebär att vi kan fortsätta att utveckla bolaget. Och det innebär även att vi kan ta nya marknader och knyta nya kunder till oss.

Ordern kommer innebära att man behöver investera 300 miljoner kronor i bland annat nya maskiner. Florim Mustafa tror att det här även är bra för samhället Åseda.

– Större skatteintäkter och att folk väljer att pendla till Åseda, hela regionen kommer att få stor nytta av detta säger, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.