Foto: Jan L Lindgren

Två anhållna – misstänkta för medhjälp vid butiksrånet på Öland

Uppdaterad
Publicerad

Natten till söndagen slog rånare till mot en livsmedelsbutik i Böda på norra Öland. Kort därefter inträffade en trafikolycka utanför Borgholm som polisen misstänker är kopplat till rånet.

Det är oklart om butiken var öppen när rånarna slog till, men personal ska ha befunnit sig i butiken.

– Två rånare med tillhyggen tog sig in, och lämnade butiken med en summa kontanter, säger Patric Fors, presstalesperson på polisen.

Bödarånet

Misstänkt trafikolycka

När polisen kom fram till butiken i Böda vid 01:30-tiden kom ett larm om en trafikolycka söder om Borgholm. Polisen misstänker att det finns ett samband mellan rånet och olycka

– På platsen anträffas en tom bil som har kört av vägen av oklar anledning, säger Patric Fors.

Bilen är tagen i beslag. Fynd i bilen gör att polisen tror att en eller flera av rånarna kan vara skadade.

Två anhållna

Under hela söndagen pågick en stor sökinsats efter rånarna. På måndagsmorgonen meddelade polisen att två personer är anhålla.

– Men jag kan inte svara på vad det är misstänkta för eller på vilket sätt de kan vara involverade i händelsen, säger Kim Hild, presstalesperson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bödarånet

Mer i ämnet