I sökinsatsen efter den äldre mannen i Orrefors ingår förutom polisen även Hemvärnet. Foto: Fanny Asplund/SVT

Stor sökinsats efter försvunnen man i Orrefors

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsförmiddagen försvann en man i 75-årsåldern från sin bostad i Orrefors. Polisen genomför under tisdagen en större sökinsats i hopp om att hitta mannen.

Polisen har gått upp i ett LSO-läge, lagen om skydd mot olyckor, som innebär att man kan frigöra fler resurser för att leta efter mannen.

Flera hundpatruller är på plats, och även rytteriet och motorcykelförare är på väg till Orrefors för att hjälpa till i sökandet. Även försvarsmakten kommer att bistå med en helikopter och hemvärnssoldater. Totalt handlar det om ett 50-tal personer som söker.

– Man delar upp söket i sektioner. Man utgår från var man senast såg honom och sedan jobbar man systematiskt av de här sektionerna, säger Sara Andersson, pressinformatör på Polisen region syd.

Ingen sjukdomsbild

I dagsläget arbetar inte polisen utifrån någon hypotes om hur eller varför mannen försvunnit. Enligt Sara Andersson finns ingen sjukdomsbild eller några mediciner som man tror kunnat påverka försvinnandet.

– Han ska ha gått ut och sedan inte kommit tillbaka helt enkelt, säger hon.

Redan under gårdagen var frivilliga ute och sökte efter mannen i Orrefors. Polisen uppmanar dock privatpersoner att inte ge sig ut i terrängen och leta själva, då detta kan försvåra för polisen. Man vädjar till allmänheten om att höra av sig om de tror sig ha sett mannen.

Mannen har kortklippt vitt hår. Han är 185 centimeter lång med en slank kroppsbyggnad. Vid försvinnandet hade han på sig en grön jaktjacka med bruna läderdetaljer, gröna gummistövlar samt jeans.

Foto: Google earth

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.