Foto: Växjöbostäder

Klart: Hyreshöjningar på Araby efter renoveringar

Publicerad

Hyresnämnden har nu avgjort hur stora hyreshöjningarna ska bli i några av de nyrenoverade hyreslägenheterna på Araby i Växjö. Resultatet är hyreshöjningar på cirka 30 procent i genomsnitt.

Växjöbostäder och Hyresgästföreningen kunde inte komma överens om hyrorna och frågan har alltså avgjorts av hyresnämnden. De har kommit fram till att en hyreshöjning från 950 kronor per kvadratmeter i genomsnitt till 1245 kronor är rimlig.

Enligt ett pressmeddelande från Växjöbostäder var upprustningen av husen i området, som heter Alabastern, nödvändig för att de inte skulle behöva rivas i ett senare skede. Bostadsbolaget var inte nöjda med de hyreshöjningar som förhandlades fram innan renoveringen påbörjades.

- Vi tar vårt ansvar för agenda 2030 på allvar, och då behöver våra befintliga fastighetsbestånd vara hållbara. Utmaningen är svårigheten att göra vårt äldre bestånd socialt och miljömässigt hållbart, om det samtidigt ska vara ekonomiskt hållbart. Vi kan helt enkelt inte räkna hem investeringen, säger Rene Jaramillo (M), styrelseordförande Växjöbostäder i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer