Foto: Olof Peterson/SVT

Körde ifrån polisen efter storbråk – och kraschade i vägräcke

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett bråk med flera inblandade personer i centrala Växjö försökte en personbil köra ifrån polisen. Men flyktförsöket slutade med en kollision vid Rättspsyk.

Det var vid ett-tiden på fredagskvällen som polisen larmades till Storgatan i Växjö. Uppringaren berättade om ett bråk där flera personer är inblandade, skriver Polisen på sin hemsida.

Efter att polisen skingrat bråket försökte en personbil köra från polisbilen, men efter en kortare tur slutade försöket med att personbilen kraschade in i ett vägräcke i korsningen Teleborgsvägen/Tingsrydsvägen i höjd av Rättspsyk.

– Det blev ingen biljakt. Polisen körde efter för att se var de tog vägen. Men det tog stopp innan polisen hann ifatt, säger Calle Persson, presstalesperson på Polisen till SVT.

Två personer har gripits, misstänkta för vårdslöshet i trafik och drograttfylleri, samt ringa narkotikabrott.

– De är frisläppta men misstanken kvarstår, säger Isabelle Åberg, inre befäl.

Det är oklart om de var inblandade i det initiala bråket.

Grov misshandel

Ett par timmar senare startade ett nytt bråk i centrum med flera personer inblandade, nu på Stortorget. Tre män i 18-20 års åldern greps då misstänkta för grov misshandel av två män i 30-års åldern.

– Samtliga är anhållna av åklagare och det kommer förhöras under dagen, säger Isabelle Åberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.