Polisen har ökat sina kontroller under veckan efter det misstänkta mordet inträffade under natten till måndagen vid Funkaboskolan i Kalmar. Foto: SVT

Större parti narkotika och vapen hittat i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen hittade polisen ett ”större narkotikaparti” i en lägenhet i stadsdelen Berga i Kalmar, och en man i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för grovt narkotikabrott. Samma dag lämnade personer ur allmänheten också in ett vapen som hittats i Kalmar.

Var exakt vapnet hittades är polisen förtegna om, men det handlar om ett handeldvapen, enligt Robert Loeffel, presstalesperson för Polisen region Syd.

– Nu ska vi undersöka om det är licenspliktigt och om det rör sig om ett grovt vapenbrott, säger han.

Skjutningar i Kalmar

Oklar koppling

Det finns heller inga uppgifter om vapnet har någon koppling till mordet vid Funkaboskolan natten till måndagen.

I samband med mordet har Polisen fått förstärkt resurs från övriga Polisområde Syd för att utföra kontroller och leta just efter narkotika och vapen i Kalmar, berättade kommunpolis Niko Kalcidis under måndagen.

Drogerna hittades, efter en kontroll på en adress i Bergaområdet och bedöms vara så pass stort att det klassas som grovt narkotikabrott. Den anhållne mannen ska ha varit den som ”disponerat lägenheten”, enligt Polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet